‘Hageman’ Willy Helsloot

“In augustus werk ik 45 jaar bij Hagemans. Ik werk er met veel plezier en ben in al die jaren nog nooit met tegenzin naar het werk gegaan” dat zijn de woorden van Willy Helsloot.

 

 

Dat is wel een hele lange periode, hoe is dat zo gelopen?

Ik werkte eerst bij Reijers Schilderwerken maar dit bedrijf werd overgenomen door Hagemans.

Mijn eerste inschatting was dat het wel heel erg wennen zou zijn om van een klein bedrijf naar zo’n grote jongen te gaan.

Achteraf bleek dat ik er prima paste en het juist heel goed beviel. Zo voel ik dat nog steeds. Hagemans is een stabiel bedrijf.

 

Merk je verschil tussen vroeger en nu?

Voorheen waren het veel meer particulieren projecten. Je werd binnen gelaten met de woorden, hier is de sleutel, daar is de koelkast en de koffie staat klaar.

Inmiddels zijn de projecten veel groter en zit je langer op één plek. De afwisseling is hierdoor wel minder.

Wat niet verandert is het vertrouwen dat je iedere keer weer krijgt van de bewoners. Je bent wel in hun woning aan het werk.

Wat ook niet verandert is de eer die in het werk te behalen is. Het verschil bij binnenkomst en bij vertrek als de werkzaamheden klaar zijn. Dat is toch waar je het voor doet.

 

Verbonden is een van de kernwaarden van Hagemans. Ervaar jij dat ook zo?

Jazeker.

In mijn leven zijn meerdere momenten geweest waar ik die verbondenheid goed heb gevoeld.

Een voorbeeld daarvan is het verlof dat ik twee keer heb opgenomen bij de adoptieprocedure van mijn dochters. Alle medewerking, geen enkel probleem.

Of recent bij een ziekteperiode (inmiddels gelukkig weer hersteld) waar Monique en Marcel hun betrokkenheid toonden door bezoekjes of geregeld contact opnamen. Ook collega’s die langs kwamen of een kaartje stuurden.

Ik voel die verbondenheid binnen Hagemans heel sterk.