Kijkje in de keuken van Ellen


Ellen Mollen werkt sinds juli 2019 bij Hagemans. We gingen met haar in gesprek en vroegen haar het hemd van het lijf. Hoe kwam ze bij Hagemans terecht? En (al weten wij het antwoord natuurlijk wel) waarom koos ze voor ons? Hoe bevalt het haar? En wat is er het afgelopen jaar gebeurd?

 

LinkedIn was de link

“Ik was helemaal niet op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik had het prima naar mijn zin bij de Gemeente Heumen. Als communicatieadviseur hield ik me onder andere bezig met social media, redactiewerk, perswoordvoering en adviseerde ik B&W en projectleiders in het vastgoed. Een divers takenpakket, maar nog jaren bij de Gemeente Heumen? Nee, daar was ik al wel over uit.

Dit ben ik! Dat was de eerste gedachte die in me opkwam toen ik op LinkedIn de vacaturetekst van Hagemans las. Na wat wikken en wegen heb ik toen tóch de telefoon gepakt, want de vacature liet me niet los. En praten kan altijd, toch?”

 

Een kopje koffie

“Na een uitgebreid telefoongesprek met Simon Ruijs was ik zó enthousiast en nieuwsgierig dat we een kop koffie inplanden. In een persoonlijk gesprek, met ook Monique van Elzakker, klikte het direct. Het bedrijf en de functie spraken me aan. Oké… dit voelde wel heel goed!

Wat eruit sprong tijdens dit, en trouwens ook in het tweede gesprek met Rob Hagemans, was de eigen inbreng die ze verwachtten bij de doorontwikkeling van het relatief nieuwe ‘sociaal domein’. En de zoektocht naar een optimale samenwerking tussen de techniek enerzijds en de sociale kant anderzijds. De dynamiek en uitdaging die ik bij de Gemeente Heumen miste, was hier volop aanwezig. En ik kon mijn kennis en ervaring vanuit vorige werkgevers hier goed inzetten. Dat was het moment waarop ik dacht: ik ga ervoor!”

 

Klaar, start, af!

“1 juli 2019 was mijn eerste dag als Sociaal Projectmanager. Als grap vertelden ze me dat ik ‘de oplossing voor alles’ was. Nou, die druk voelde ik stiekem wel! De eerste maanden kwam er veel op me af, een zeer intensieve periode. Sollicitatiegesprekken, team vormgeven, collega’s inwerken, zelf uitvinden hoe de lijnen lopen, wat is er al, wat is er nodig? Kortom, er lag genoeg op mijn bordje. Maar het vertrouwen, de aansluiting en de warme ontvangst zorgden ervoor dat ik snel op mijn plek zat.“

 

Organisatie in ontwikkeling

“Ik leerde Hagemans kennen als een organisatie die zoekende was om de snelle groei die het bedrijf doormaakt op de juiste manier te begeleiden. We gaan van project- naar procesmanagement en we werken aan zelfwerkende teams. Dat brengt een nieuwe organisatiestructuur en een professionaliseringsslag met zich mee. Ik ben erg benieuwd naar wat het proces waarin we klantenteams vormen, oplevert. Tof om als projectmanager en als lid van het tactisch team mijn steentje bij te dragen aan die organisatieontwikkeling!”

 

Stip op de horizon

“Onze klanten, de woningcorporaties, vragen en verwachten steeds meer van ons als vastgoedonderhoudsbedrijf. Niet alleen in technisch opzicht, ook op sociaal vlak staan we voor steeds grotere uitdagingen. We ontlasten daarmee de woningcorporaties. Steeds vaker nemen wij het hele communicatie- én participatietraject van hen over. Het is dus belangrijk om daarvoor de juiste middelen te hebben, zoals brochures, heldere en begrijpelijke brieven, maar natuurlijk ook bewonersbegeleiders die staan voor de bewoners! De techniek en het sociale aspect moeten hand in hand gaan gedurende een project. Daar staan we voor. En als ik nu terugkijk op het afgelopen jaar, ben ik trots! Trots op het team dat er staat en wat we al bereikten.”

 

De ‘oude’ Ellen

“Wat werkplezier al niet kan doen. Ondanks dat de vliegende start intensief was, heb ik er veel voor teruggekregen. Mijn enthousiasme, energie en creativiteit zijn terug. In deze functie combineer ik mijn communicatie-achtergrond bij de gemeente Heumen met mijn ervaring als projectconsulent vastgoed vanuit woningcorporatie Vivare. Het is een
perfecte mix, die me veel voldoening brengt. Ik vind de diversiteit van mijn werk heerlijk: aan tafel zitten of een presentatie geven bij een klant, het team sociaal domein aansturen, de ontwikkeling van onze mensen en middelen… Ik hoef me hier geen moment te vervelen!“

 

Complimenten aan de Hagemensen

“Ik wil graag afsluiten door mijn bewondering voor alle collega’s uit te spreken. Het is mooi om te zien hoe iedereen zich inzet om de projecten door te laten lopen, zeker in deze bizarre tijd! Ik ben er trots op dat ik bij de Hagemansclub hoor!”