nieuws

De volgende stap in RGS – installatie en vastgoedonderhoud met elkaar in gesprek

Op 6 juni had Rob Hagemans een goed gesprek met Prognotice, SW en Feenstra over de samenwerking tussen installatie- en vastgoedonderhoudsbedrijven. Een samenwerking die toegevoegde waarde levert voor de woningcorporatie. Vanuit het energie oogpunt en het ontkoppelen van aardgas is het te verklaren dat de woningcorporatie contact opneemt met de installatiebedrijven voor het opstellen van een plan. Echter, de eerste stap die genomen moet worden in de bestaande bouw is het isoleren van de schil. Pas daarna kan men verder denken over de alternatieven voor verwarming, ventilatie en tapwater.

Woningcorporaties horen graag van één partij de oplossing voor de verplichte verduurzaming van de komende periode die zij in het beleid kunnen opnemen. Het is tijd dat de verschillende disciplines de handen in één slaan. Gezamenlijk kunnen zij de verduurzaming meetbaar maken, bijvoorbeeld % CO2 verlaging. Het aantonen met behulp van data is al belangrijk, maar zal in de toekomst steeds belangrijker worden.

We bespraken de vervolgstappen zouden kunnen zijn om samen op te trekken richting de woningcorporaties. Eén daarvan was het betrekken van het bestaande Executive Platform Ketensamenwerking van Nyenrode Business Universiteit. Zij kunnen zorgen voor de onderbouwing van het succes van ketensamenwerking.

Genoeg ideeën die we de komende periode meer vorm zullen gaan geven.