nieuws

Hagemans groeit verder met Axeco Participaties

Hagemans groeit verder met Axeco Participaties
Gelders onderhoudsbedrijf zet in op verdere schaalvergroting

 

Twee jaar na haar negentigjarig jubileum zet vastgoedonderhoudsbedrijf Hagemans een belangrijke stap naar de toekomst. Het familiebedrijf trekt Axeco Participaties aan als partner: een investeringsmaatschappij met ook belangen in de onderhoudsbedrijven Heko (regio Zuid-Holland) en ToekomstGroep (regio Noord-Holland). Zo vormt zich een steeds krachtiger platform, dat toegerust is voor de massieve opgaven waar de klanten van Hagemans voor staan. “Continuïteit is en blijft het oogmerk van Hagemans.”

 

Nijmegen, vrijdag 24 september 2021

 

Sterkere toekomst

Hagemans is van oorsprong een familiebedrijf; de broers Carel en Rob zijn de derde generatie ondernemers. Carel Hagemans: “We zijn 60 en 56 jaar en hebben allebei geen kinderen. De tijd is aangebroken om Hagemans het best mogelijke toekomstperspectief te bieden. De beste manier om dat te doen, is aansluiting zoeken bij een krachtige partij, die op de lange termijn ontwikkelingspotentieel biedt. Bij het zoeken naar de juiste partner zijn we beslist niet over één nacht ijs gegaan. Uiteindelijk hebben we met volle overtuiging gekozen voor Axeco Participaties. Een club waarbij we ons thuis voelen. Omdat hier visie, vakmanschap, maatschappelijke betrokkenheid én financiële slagkracht bij elkaar komen.” Rob Hagemans: “Samen met Axeco Participaties zijn wij de komende jaren voornemens om nieuwe diensten te ontwikkelen en bestaande diensten te verbeteren. En om zo de Hagemans-propositie voor klanten, bewoners, werknemers, leveranciers en andere belanghebbenden te versterken.”

 

Omvang en schaal

Een woord dat veel terugkomt in het gesprek met Carel en Rob Hagemans is schaalvergroting. “Niet als doel”, zegt Rob Hagemans. “Echt als middel. Onze klanten zijn woningcorporaties. Die kiezen ons allereerst vanwege onze toegevoegde waarde, kennis en kunde. En om de klik. Tegelijkertijd willen corporaties dat de afhankelijkheid van de samenwerking niet te groot wordt. Omdat de opgave waar corporaties voor staan steeds groter en complexer wordt en de gemiddelde projectomvang alsmaar groeit, speelt omvang en schaal toch vaker een rol. Met deze stap worden onze draag- en slagkracht simpelweg groter en zijn we in staat onze dienstverlening verder uit te breiden.”

 

Volle kracht verder

Beide broers blijven de directie van Hagemans voeren, samen met directeur Markt & Ontwikkeling Simon Ruijs. “Simon zet als medeaandeelhouder zijn betrokkenheid bij het bedrijf nog meer kracht bij,” zegt Carel Hagemans. “Hagemans staat er prachtig voor en we blijven de dingen doen waar we goed in zijn: samen met woningcorporaties en ketenpartners werken aan het onderhouden, verbeteren en verduurzamen van sociale huurwoningen. Toekomst geven aan bestaand bezit, met veel aandacht voor de belangen van de bewoners.”

 

 

Rob Hagemans besluit: “Continuïteit was, is en blijft ons oogmerk: een mooie toekomst voor Hagemans en de geweldige collega’s die daar werken. Het klinkt wat tegenstrijdig misschien, maar deze verandering is nodig om ook op de lange termijn onszelf te kunnen blijven en ons verder te ontwikkelen.”

Bart Buijs en John Hak van Axeco Participaties: “Hagemans heeft het welzijn van bewoners, samenwerking met opdrachtgevers en ketenpartners, zorg voor eigen personeel en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit past perfect in onze investeringsfilosofie om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke vraagstukken. Hagemans heeft zich onder leiding van de directie sterk ontwikkeld. Wij kijken ernaar uit om het team van Hagemans te ondersteunen bij het realiseren van de ambities van het bedrijf.”

 

Over Hagemans
Hagemans biedt integrale dienstverlening voor vastgoed op het gebied van planmatig & groot onderhoud en renovatie en focust volledig op woningcorporaties. Hagemans is vooral actief in de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland.

www.hagemans.nl

 

Over Axeco Participaties
Axeco Participaties helpt sterke bedrijven voorop te lopen om een betere toekomst te bouwen. Dat doet zij door te investeren in middelgrote bedrijven en als betrokken aandeelhouder mee te bouwen aan de aansprekende strategie, sterke cultuur en executiekracht die nodig zijn om ambities waar te maken. Daarmee laat Axeco Participaties zien dat maatschappelijk en financieel succes hand in hand gaan.

www.axeco-participaties.nl