nieuws

Kwastendag groot succes

Kwastendag laat, tegen de stroom van de arbeidsmarkt in, zien dat er nog steeds kwalitatief goed arbeidspotentieel langs de kant staat.

 

Afgelopen donderdag 15 september 2022 meldden zich 21 kandidaten met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt om te onderzoeken of het schildersvak iets voor ze is. Op zeven verschillende stations gingen ze onder meer aan de slag met houtrotreparatie, applicatie- en schuurtechnieken en steigerbouw. De leermeesters waren onder de indruk van het niveau en de motivatie van de deelnemers van deze alweer 4e Kwastendag editie.

 

De Kwastendag wordt jaarlijks georganiseerd door Mitros, met vijf onderhoudspartners: Wits Utrecht BV, Talen, Rutges, Hagemans, SW BV met coördinatie en begeleiding van Nelis en WIJ 3.0. Dit jaar is ook de Beroepentuin voor de eerste keer aangehaakt om meer kandidaten een passende plek te kunnen geven.

“Mitros vindt het belangrijk om -naast goede huisvesting- een bijdrage te leveren aan beschikbaarheid van arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Kwastendag is een fantastisch initiatief waarbij onze samenwerkingspartners, en een aantal toeleveranciers, kandidaten selecteren die voor een leer- werktraject in aanmerking komen”, aldus Patrick Verhoeven, Afdelingsmanager Realisatie.

 

Voor sommige kandidaten was het de eerste keer dat ze met een kwast in hun handen stonden. Ze kregen uitleg en tips van de toeleveranciers en leermeesters die ondertussen de motivatie, luister- en technische vaardigheden bekeken van de individuele kandidaten.

Dit heb ik nog nooit meegemaakt, wat hebben jullie dit goed georganiseerd en wat fijn dat je alles kunt uitproberen.” zei één van de kandidaten enthousiast aan het eind van de middag.

Met een goed gevulde goodiebag en een appeltje voor de dorst verlieten de kandidaten met een tevreden gevoel het terrein. Over een week horen de kandidaten of ze geselecteerd zijn voor één van de zeven leerwerktrajecten ‘Je leven in de verf’ van 3 maanden met baangarantie.