nieuws

Samen voor duurzamer vastgoedonderhoud

 

Urgente milieu- en klimaatproblemen vragen van ons dat we investeren in duurzame ontwikkelingen. Bij Hagemans zit duurzaamheid in de genen, net zoals bij Wijzonol. Daarom helpen ook wij Nationaal Park De Hoge Veluwe om het park voor de komende generaties te kunnen behouden door het herbeplanten van dode fijnsparren. Als partner van het Wijzonol bos hebben wij deze week het certificaat van deelname uitgereikt gekregen. Later dit jaar, tijdens de officiƫle opening, zullen wij symbolisch de eerste boom zelf gaan planten.

 

De laatste jaren hebben toenemende verzuring en klimaatverandering een grote impact gehad op onze natuur. De veranderingen gaan snel en hebben er o.a. al toe geleid dat op Nationaal Park De Hoge Veluwe vrijwel alle fijnsparren dood zijn gegaan. Samen willen wij ervoor zorgen dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van een mooi en duurzaam bos. Daarom ondersteunen wij Park De Hoge Veluwe, voor het herbeplanten van ongeveer 3 hectare dode fijnsparren met klimaatbestendige bomen.

 

Duurzaam en toekomst gericht

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar bomen kappen kan een goede manier zijn om CO2 te besparen. Als de fijnsparren doodgaan is het beter ze om te zagen en het hout te gebruiken, dan ze te laten verrotten. Dood hout kan namelijk geen CO2 meer opnemen en stoot juist het opgeslagen CO2 uit. De nieuwe bomen zoals bijvoorbeeld de wintereik, hazelaar, winterlinde, boomhazelaar en acacia zijn beter bestand tegen het veranderende klimaat en kunnen daarmee bijdragen aan CO2 opname. Zo maken we het nieuwe bos toekomstbestendig, veerkrachtig en duurzaam.

 

Daarnaast ondersteunt de CO2 compensatie van de nieuw aangeplante bomen bij aan onze ambitie om onze CO2 uitstoot de komende jaren drastisch te verlagen. Het totale bos telt uiteindelijk ongeveer 3.000 bomen, wat goed is voor een CO2 compensatie van 9.156 buitenschilderbeurten met de Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak. Met onze bijdrage voor het planten van 67 bomen compenseren wij ongeveer 200 buiten schilderbeurten.

 

Samen voor duurzamer vastgoedonderhoud!

 

 

Kijk voor meer informatie op https://www.wijzonol.nl/klimaatbestendig-wijzonolbos