nieuws

Statenkwartier Arnhem Festival

Feestelijke opening project Statenkwartier in Arnhem

 

We brachten als partner van woningcorporatie Vivare al meerdere projecten tot een goed eind. En een nieuw groot project dient zich aan: In Statenkwartier verduurzamen we maar liefst 177 woningen. Op vrijdag 10 juni trapten we dit project officieel af met een projectfestival midden in de wijk. En organiseerden we meteen een opruimdag voor de eerste straat waar het werk gaat beginnen.

 

Dit project gaat eind juni van start en duurt, zoals het nu gepland staat, tot het einde van 2023. De woningen stammen uit 1937 en vormen voor de gemeente een belangrijk onderdeel van het aangezicht van Arnhem. De woningen worden ingrijpend verduurzaamd en geïsoleerd. Er verandert veel voor de bewoners. Want op een bepaald moment verblijven de bewoners van 177 huishoudens tijdelijk ergens anders omdat we de woonkamervloer vervangen. Dat alleen is al een grootscheepse organisatie!

 

Veel bewoners van het Statenkwartier kwamen een kijkje nemen op het festival. Zij lieten zich uitgebreid informeren door de aanwezige Hagemans collega’s en leveranciers over gebruikte materialen, duur van de werkzaamheden en andere zaken. Ook was Vivare aanwezig om vragen van bewoners te beantwoorden. Dit alles onder het genot van een drankje en uitstekende hapjes verzorgd door ’t Broek Omhoog.