nieuws

Van kale muur naar kunstwerk: Pipsqueak was in de Voortstenkamp

Omdat we samen met Talis altijd net even dat stapje verder willen gaan. We begrijpen dat bewoners liever kijken naar een kunstwerk dan naar een door ons netjes geschilderde maar evengoed kale muur, daarom is vorige week de kale muur van de flat Voorstenkamp 11e straat omgetoverd tot een waar kunstwerk. De makers van dit kunstwerk zijnĀ Pipsqueak was here! De eerste enthousiaste bewonersreacties zijn al binnen.

 

Begin maart 2019 zijn we begonnen met het groot onderhoud aan 125 etagewoningen in de buurt Voorstenkamp in Nijmegen. In een intensieve samenwerking hebben we als Quadrant (een samenwerking tussen Hagemans Vastgoedonderhoud en Cuppens+zn) met Talis (woningeigenaar) en de BouwhulpGroep (architect en kwaliteitsborging) het onderhoudsscenario voor de Voorstenkamp ontwikkeld en uitgewerkt tot een uitvoerbaar plan.

Stap voor stap verduurzamen en circulariteit staan hierin centraal. De sociale huurwoningen van Talis krijgen met de ingreep nu minimaal energielabel B, het binnenpakket wordt aangepakt en de uitstraling van de gebouwen opgefrist. Naar verwachting zijn eind 2019 de werkzaamheden gereed.

 

Rond 2035 zal de volgende verduurzamingsstap worden gezet, waarbij de woningen van het gas af gaan.

 

Samen verduurzamen en verfraaien!