Welkom bij het Groot Onderhoud van het Statenkwartier in Arnhem, een ambitieus project dat 177 woningen in deze karakteristieke jaren dertig buurt transformeert. Ons doel is om het comfort te verhogen en het energieverbruik te verlagen. Dit omvangrijke project richt zich zowel de binnen- als buitenkant van de woningen. Hierdoor creëren we een duurzame en gezonde woonomgeving voor de bewoners, zodat zij klaar zijn voor de toekomst!

Bekijk de projectvideo hiernaast

De huizen in deze jaren dertig buurt maken we comfortabel en gezond. De buiten- en de binnenkant worden aangepakt, zodat de bewoners in de toekomst duurzaam kunnen wonen. Er is veel maatwerk nodig, want het zijn allemaal verschillende woningen. Ook gaan de bewoners tijdelijk naar een logeerwoning. Al met al een hele puzzel, die we met alle betrokkenen goed hebben opgelost!

Remco Veenendaal Projectcoördinator Hagemans

Vloerrenovatie en isolatie

Om de vloeren te vernieuwen en te isoleren, dienen bewoners tijdelijk te verhuizen. Deze renovatie is nodig vanwege scheefliggende vloeren en biedt tevens de mogelijkheid om alle leidingen grondig te controleren. We passen CV-leidingen aan, vernieuwen gasleidingen, herstellen paalkoppen en inspecteren het riool zorgvuldig.

Om de kruipruimte te optimaliseren, plaatsen we geïsoleerde stalen liggers met EPS. Hierdoor wordt een isolatiewaarde van 3,7 Rc per woning bereikt. De kruipruimte wordt vervolgens opgevuld met gemiddeld 15 tot 20 kubieke meter (m3) zand, waardoor deze weer op de juiste hoogte komt.

Deze ingrepen verbeteren niet alleen de stabiliteit van de vloeren maar resulteren ook in een aanzienlijk verbeterde isolatie, waardoor bewoners kunnen genieten van een comfortabelere en energiezuinigere woonomgeving.

Ins- en outs over de vloer

Logeerwoning

Tijdens deze werkzaamheden verblijven bewoners tijdelijk in een logeerwoning, waarbij we helpen bij het verhuizen.

We beschikken over 17 logeerwoningen waar bewoners drie tot zes weken wonen tot hun huis weer in topconditie is. Een goede voorbereiding en planning zijn essentieel, gezien elke woonsituatie anders is. We houden rekening met allerlei factoren, inclusief huisdieren, en bieden uiteraard professionele hulp bij de verhuizing.

Video over de logeerwoning


Vivare en Hagemans hebben vaker samengewerkt, maar nog niet in zo’n groot project als dit. Het verduurzamingsproject hier in het Statenkwartier vraagt veel van onze bewoners. We hebben bewonersbegeleiders ingezet en trekken gezamenlijk op, omdat we lastiger achter de voordeur komen. Dat werkt heel goed. We vullen elkaar aan en hopen op een mooi eindresultaat

Cindy Grashoff Senior Klantconsulent Vivare

Bewonerscommunicatie

Duidelijke bewonerscommunicatie voor, tijdens en na het project is essentieel. Bij Hagemans besteden we hier veel aandacht aan, zodat bewoners precies weten waar ze mee instemmen en wat ze kunnen verwachten. Door de complexiteit van dit project zijn we dagelijks aanwezig in de wijk om snel contact te leggen met bewoners. Dit werkt goed voor alle betrokkenen.

 

Kees Molenwijk, Bewonersbegeleider Hagemans
“Als bewonersbegeleider werk ik in de driehoek bewoner – woningcorporatie – onderhoudsbedrijf. We ontzorgen de woningcorporatie door bewonerscontact via ons te laten verlopen. Door tijdig te informeren weten bewoners wat ze kunnen verwachten, waardoor vakmensen efficiënt kunnen werken. Hiermee zorgen we dat de verduurzamingstrein iedere dag weer doorrijdt. In de driehoek bewoner, woningcorporatie en onderhoudsbedrijf ontzorgen wij, informeren we tijdig en houden we de verduurzamingstrein dagelijks efficiënt in beweging.”

Oplevering en afronding

Zodra de werkzaamheden zijn voltooid, lopen we samen met de bewoner door de woning en leveren deze kant-en-klaar op. Bewoners keren terug naar hun gerenoveerde, duurzame woning, waarmee dit project een succes is We pakten het volledige dak aan (dak, dakisolatie, regenpijpen en dakgoten). We herstelden het voegwerk, zorgden voor spouwmuurisolatie. We plaatsten draairamen met HR++ glas. De woningen zijn geschilderd en kregen een nieuwe voor- en achterdeur.

De woningen zijn klaar voor de toekomst, en bewoners genieten van een beter binnenklimaat en profiteren van een lager energieverbruik. Bijdragen aan het woon- en leefgeluk van Nederland, daar doen we het voor!