Groot onderhoud Statenkwartier Arnhem

ProjectvideoVloerrenovatieBewonerscontact

Welkom bij het Groot Onderhoud van het Statenkwartier in Arnhem, een ambitieus project dat 177 woningen in deze karakteristieke jaren dertig buurt transformeert. Ons doel is om het comfort te verhogen en het energieverbruik te verlagen. Dit omvangrijke project richt zich zowel de binnen- als buitenkant van de woningen. Hierdoor creëren we een duurzame en gezonde woonomgeving voor de bewoners, zodat zij klaar zijn voor de toekomst!

Remco Veenendaal, Projectcoördinator Hagemans
“De huizen in deze jaren dertig buurt maken we comfortabel en gezond. De buiten- en de binnenkant worden aangepakt, zodat de bewoners in de toekomst duurzaam kunnen wonen. Er is veel maatwerk nodig, want het zijn allemaal verschillende woningen. Ook gaan de bewoners tijdelijk naar een logeerwoning. Al met al een hele puzzel, die we met alle betrokkenen goed hebben opgelost!”

Het comfort van de woningen wordt verbeterd door het vernieuwen van het dak en isolatie van buitenaf met nieuwe pannen. Gevels worden geïsoleerd, isolerend glas wordt geplaatst, en er komen nieuwe voor- en achterdeuren. Bewoners hebben ook de optie om te kiezen voor zonnepanelen.

We verhuizen bewoners tijdelijk uit de woning om de vloer te renoveren en te isoleren. We halen de vloer helemaal uit de woning, en kunnen zo de riolering en fundering controleren. Een geïsoleerde renovatievloer wordt teruggeplaatst. Bewoners mogen op speciale vloerkeuzedagen een nieuwe afwerkvloer kiezen: vinyl, tapijt of laminaat.

Bekijk een video over de vloer
test