Linschotenstraat, Arnhem

Toekomstbestendig onderhoud à la carte

Stichting Volkshuisvesting Arnhem legt een vraagstuk met betrekking tot verduurzaming neer bij Hagemans. Met een duidelijke opdracht: de woningen aan de Linschotenstraat moeten na de beoogde ingreep weer 25 tot 30 jaar vooruit kunnen met minimaal onderhoud. Hagemans dacht mee en bracht een advies uit. Hoe pak je het handig aan? We stelden een ‘menukaart’ op met onderhouds- en verduurzamingsopties. Inmiddels zijn in de Linschotenstraat de daken, vloeren en gevels geïsoleerd en de beglazing vervangen. Zo ontstaat een schil met Energie-index van 1,19. Daarnaast verzorgden we het schilderwerk en brachten we nieuwe goten aan. Om ook het binnenklimaat te verbeteren hebben we overal mechanische ventilatie aangebracht.

 

Voor veel van de werkzaamheden moesten we ín de woningen aan de slag. Voor bewoners is dat spannend, dus namen we zoals gewoonlijk de tijd om hen goed te informeren en te begeleiden. Naast onze bewonersbegeleider had óók onze voorman gedurende het project met iedere bewoner persoonlijk contact en vormde voor hen een vertrouwd aanspreekpunt. Zo sluit onze werkwijze nauw aan op het uitgangspunt van Volkshuisvesting Arnhem: de bewoner is prioriteit nummer één.

 • Opdrachtgever:
  Volkshuisvesting Arnhem
 • Type werkzaamheden:
  Verduurzaming
 • Aantal woningen:
  37 woningen
 • Budget:
  € 630.000

Sjaak Nielen, voorman Hagemans

“De installatie van een mechanische ventilatie, dat is voor bewoners best een complex verhaal. Wat doet het? Hoe gebruik ik het? Allemaal vragen waar de bewoners mee komen. Ik zorg ervoor dat mijn kennis up-to-date is door te sparren met de installateur zodat ik de bewoner goed kan informeren over het nut, de werking en het gebruik van hun nieuwe installatie."

Thijs van Lith, projectleider Hagemans

“Wij zijn een familiebedrijf, bij ons staat vertrouwen voorop. Onze mannen weten dat en ze geven het vertrouwen terug. Iedereen bij Hagemans doet wat 'ie moet doen voor het beste resultaat. Bewoners waarderen dat ook enorm.”

Daniëlla van Sambeek, projectleider Volkshuisvesting Arnhem

“Hagemans gaf ons advies, vrijblijvend. Daarmee zijn we de markt op gegaan. We hebben het project uiteindelijk bij Hagemans neergelegd omdat we weten wat ze kunnen. Ze leveren kwaliteit en minstens zo belangrijk: ze communiceren goed met bewoners. Ook in dit project pakken ze dat gewoon weer heel goed op.”