Luytenaarpad, Soest

In Soest werken we voor Portaal aan het onderhoud en het verduurzamen van 124 eengezinswoningen. Deze woningen voorzien we van HR++ beglazing met zelfregelend ventilatierooster. In de woningen plaatsen we een mechanische ventilatie dat CO2 gestuurd is en zo de vervuilde lucht automatisch afvoert en zorgt voor frisse en zuurstofrijke lucht. Waar de leidingen van de centrale verwarming nog niet geïsoleerd zijn, doen we dit alsnog. Ook de isolatie van de buitenmuren controleren we en vullen waar nodig bij. Aan de binnenzijde van het dak brengen we brandwerende maatregelen aan. Veiligheid voor alles.

 

Naast het onderhoud boden we de bewoners vanuit het pakket ‘warm en zuinig wonen’ energiebesparende maatregelen aan. Zo konden de bewoners kiezen voor dakisolatie en dakraam vervanging, gevelisolatie, vloerisolatie en het plaatsen van zonnepanelen. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de meeste woningen afgerond.

Dat de bewoners aangeven dat ze het verschil in comfort direct ervaarden, geeft toch wel een goed gevoel.

 

‘Het huis is veel comfortabeler en dat merk ik elke dag.’
‘Ik beveel het echt aan. We merken het in huis. Eerst was het in de zomer erg warm en nu lekker koel.’

 

Dat bewoners vaak opzien tegen veranderingen aan de woning is niets nieuws. Ze zien op tegen verschillende vakmensen in de woning, stof en lawaai, tijdelijk verplaatsen van spullen en ga zo maar door. Genoeg redenen te bedenken om ervan af te zien dus. Juist daarom is het zo belangrijk dat we de bewoners vanaf het begin goed informeren, mee nemen in de veranderingen en eerlijk zijn over de overlast die het met zich meebrengt. Onlangs interviewden we twee bewoners waar we, in opdracht van Portaal, werkzaamheden uitvoerden. Hoe zij de werkzaamheden aan de woning ervaarden, lees je in de interviews hieronder.

 

Bewonersinterview Ria van Rooyen

Bewonersinterview Wilma Nauta

 • Opdrachtgever:
  Portaal
 • Type werkzaamheden:
  Onderhoud en verduurzaming
 • Aantal woningen:
  124 woningen
 • Budget:
  € 1.212.158