Van Doesburgpad, Duiven

Een compleet nieuwe buitenschil voor reeks complexen

De kracht van co-creatie! In het kader van onze ketensamenwerking met Vivare, zijn 2 appartementencomplexen in zeer korte tijd verbeterd. Twee omvangrijke projecten waar meerdere appartementencomplexen onder vallen, waaronder de Markanta en de Rianta. De grootste uitdaging? De korte voorbereidingstijd en het vooraf vastgestelde budget. Zowel Hagemans als Vivare zetten de schouders er flink onder en na 8 weken was het dan zover. De oplevering van de Markanta en de Rianta is een feit!

 

Hagemans renoveerde de complete buitenschil van de appartementen op duurzame wijze. Naast het vervangen van het dak herstelden we de gevels, galerijen, het voegwerk en houtschade en voerden we detailverbeteringen door, zoals onderdorpelbescherming. We vulden de wandopeningen en zorgden voor een frisse verflaag. Ook kregen de appartementen nieuwe gevelelementen; de verouderde schuiframen gingen eruit. Tot slot werd alles netjes gereinigd. Met een duurzaam resultaat waar alle partijen, Vivare, bewoners én wijzelf, helemaal achter staan.

 • Opdrachtgever:
  Vivare
 • Type werkzaamheden:
  Verduurzaming
 • Aantal woningen:
  74 woningen
 • Budget:
  € 325.000,-

Rik Regtering, projectleider Vivare

"We weten dat Hagemans zich aan de begroting houdt, maar ook verder kijkt dan dat. Bijvoorbeeld als het kosten bespaart om bepaalde energetische maatregelen direct door te voeren. Hagemans signaleert goed en motiveert waaróm een optie wel of niet interessant is. Dat is voor ons belangrijk, omdat we zo ook binnen de organisatie kunnen uitleggen wat de investering waard is."

Hermien Egberts, bewoonster

“Hagemans heeft hier het dak vervangen en nieuwe kozijnen geplaatst. Alles is mooi geschilderd en schoongespoten. Ik heb zoveel respect voor die jongens. Ze werken hard en zijn verschrikkelijk vriendelijk. Ze spreken in twee woorden; heel beleefd! En ik mag ze altijd vragen stellen, ze leggen alles uit. Vanmiddag ga ik broodjes kroket voor ze maken. Ik heb het al met de man die hier het aanspreekpunt is, besproken. Gevraagd met hoeveel ze zijn, hoe laat hun lunchtijd begint en of ze het allemaal wel lusten. Ik vind het leuk om op die manier iets terug te doen. Dat hebben ze echt verdiend! Ze staan er in weer en wind, maar je hoort ze nooit mopperen.”

Jeroen Brinkerink, projectleider Hagemans

"De initiatieffase bij RGS neemt normaal gesproken zeker achttien maanden in beslag; we hadden er nu drie. Voor dit project maakte Vivare daarom een traditionele begroting, waarbij men zelf bepaalt welke werkzaamheden nodig zijn. RGS is wel waar we samen naartoe groeien. Natuurlijk werken we nu ook al resultaatgericht samen, zonder in dit project de methodiek helemaal toe te passen. Het is een partnerschap en je wilt het beste voor alle betrokken partijen. Je vertrouwt elkaar."