Lijsterbesstraat, Nijmegen

Een duurzame impuls voor 93 Nijmeegse woningen

Alle woningen in 2020 naar energielabel B gemiddeld. Dát is het doel waarvoor Hagemans zich inspant, uiteraard samen met corporaties en andere partners. Zo ook met onze energetische verbeteringen aan de woningen in de Lijsterbesstraat. Het bezit van Woonwaarts (v.h. WBSG De Gemeenschap), veelal nog in de categorie label C, ging gemiddeld naar minimaal Label B. Dat betekende dat we onder andere label A-woningen realiseerden om een goed gemiddelde te behalen.

 

In 26 woningen aan de Lijsterbesstraat voorzagen we ramen en deuren van HR++ glas. Ook isoleerden we de daken, vloeren en muren. Daarnaast is een mechanisch ventilatiesysteem geïnstalleerd om zo de luchtkwaliteit in de woningen op peil te houden. Het eindresultaat is ook hier een energetische flink verbeterde woning en blije bewoners.

 • Opdrachtgever:
  Woonwaarts
 • Type werkzaamheden:
  Verduurzaming
 • Aantal woningen:
  26 woningen
 • Budget:
  € 600.000,-

Hans Peters, opzichter De Gemeenschap

“Hagemans biedt een totaalpakket. Ze bereiden alles goed voor en leggen duidelijk uit wat ze doen en waarom. Aan ons, maar ook aan onze bewoners. De jongens op de werkvloer zijn vakbekwaam en denken mee om het voor bewoners zo fijn mogelijk te laten verlopen. En dat heeft effect: we horen de bewoners nergens over. Wat er ook aan de hand is, Hagemans pakt het gelijk op.”

Bas Fontein, bewoner

“Hagemans werkt aan de verduurzaming van onze eengezinswoning. Ramen en deuren zijn voorzien van dubbelglas en de muren zijn geïsoleerd. De vloeren en het dak volgen nog. We zijn elke keer goed geïnformeerd als er werkzaamheden gepland waren. Dan kwam de voorman van Hagemans aan de deur om te overleggen wat er gedaan zou worden en wanneer. We konden prima met onze vragen bij Hagemans terecht. Als we vroegen of ze ergens naar konden kijken werd dat gelijk opgepakt. Het contact was goed en betrof vooral praktische zaken. Dat is fijn, van mij hoeft er niet veel gebabbeld te worden.

Thijs van Lith, projectleider Hagemans

“Als projectleider sta ik met het gezicht vooral naar de opdrachtgever. De voorman staat met het gezicht vooral naar de bewoner. En onderling hebben we nauw contact, zodat we allemaal weten welke afspraken gemaakt zijn en wat er moet gebeuren.”