Uncategorized

Verduurzamingsoplossingen voor corporaties én particulieren

Carel Hagemans was een van de tien deskundigen die zich waagden aan een rondetafelgesprek over de toekomst van de woningbouw.

Woningcorporatie Standvast Wonen was gastheer.

 

“De woningcorporaties pakken de verduurzaming van hun woningbestand aan. Maar hoe gaan we aan de slag met de tweederde woningvoorraad die in particuliere handen is? Verduurzaming van niet-corporatieve woningen komt maar mondjesmaat op gang.” Dat vindt Carel Hagemans, directeur-eigenaar van Hagemans Vastgoedonderhoud.

 

Carel Hagemans: “Mag ik de dingen eens klein maken? Neem het voorbeeld van Hengstdal. Daar verduurzamen we in samenwerking 500 woningen. Er zijn ook 1000 particuliere woningen. Misschien moet je de onderhoudsbedrijven in een bepaald gebied stimuleren om niet alleen voor de corporaties maar voor de hele wijk een oplossing te verzinnen. We zijn er nu toch. Met bouwmensen, concepten en bouwplaatsen. Nieuwe subsidie- of leningsvormen zouden ook in kunnen spelen op het mee krijgen van particuliere huisbezitters in de verduurzamingsslag. Dan pak je een hele wijk aan.”

 

Lees het volledige rondetafelgesprek>>