Werk met Hagemans. Echte samenwerking.

Onze samenwerking...

Of het nu gaat om ketensamenwerking, RGS of bouwteam, we geloven in persoonlijk contact en korte lijnen. In samen beter worden. Met elkaar, partners, bewoners en opdrachtgevers werken we aan gedeelde ambities.

gaat net een stapje verder

Voor een groeiend aantal opdrachtgevers is ons werk van strategisch belang. Zij leggen een deel van hun vastgoedbeheer bij ons neer. Dat vraagt om vertrouwen en vooral om een intensieve samenwerking. Hagemans is daarvoor toegerust. We hebben er de kennis, vaardigheden en instelling voor in huis.

150 vakmensen
5846 verbeterde woningen
35 miljoen omzet

Samenwerking Leven in Lankforst

Een samenwerking tussen KlokGroep en Hagemans, waarbij we als Leven in Lankforst het bezit van Woonwaarts vernieuwen. Door onze visie op het menselijke aspect van de wijkvernieuwing en onze bewonersbegeleiding, koos Woonwaarts ons om vijf woonblokken in de wijk Lankforst te vernieuwen.

 

Sociale aspecten even belangrijk als techniek

De naam Leven in Lankforst is bewust gekozen. Carel Hagemans: “Dat wij samen kunnen bouwen en onderhouden, is duidelijk. We laten met de naam Leven in Lankforst zien dat ook alles daaromheen belangrijk is. Niet alleen de stenen en de techniek, maar vooral ook de mensen die in de buurt leven. De sociale aspecten.”

Het project omvat 120 bestaande maisonnettewoningen, verdeeld over vijf woonblokken. Aan het einde van het project telt dit gebied 127 woningen en ontstaat ook variatie in huurprijzen. Daardoor kunnen er meer verschillende doelgroepen wonen en krijgt dit deel van Lankforst een meer gedifferentieerde buurt. Overigens blijven veruit de meeste woningen betaalbare sociale huurwoningen, met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens.

 

Aantrekkelijk vanbuiten en vanbinnen

Woonwaarts zet samen met Leven in Lankforst in op de leefbaarheid in de buurt. Harold van Rooijen (KlokGroep): “De ingrepen zorgen ervoor dat de buurt dynamischer wordt. We voegen kwaliteit toe en door de nieuwbouw ontstaat er een meer open gebied, met een verbinding naar de buurt ernaast en naar het Uilenbosje in Lankforst.” Als alles klaar is, hebben de woningen minimaal energielabel A, een wezenlijk verschil met het huidige label D of slechter. Dat zullen bewoners merken in het comfort en het energieverbruik.