Werk van Hagemans. Dit is wat we doen.

Bijdragen aan het woon- en leefgeluk in Nederland

 

Dat doen we door samen te kijken naar jullie schoolgebouwen. Wat is nu de precieze kwaliteit, wat zijn de risico’s en kansen? Vervolgens kiezen we met elkaar het beste onderhoudsscenario. En maken we heldere en haalbare prestatieafspraken. Dan is het tijd voor actie en verbeteren, verduurzamen, transformeren en beheren we jullie schoolgebouwen.

 

Zo dragen we bij aan een omgeving waar mensen en kinderen plezierig, comfortabel en veilig verblijven. En geven we toekomst aan bestaand bezit.

Het gemiddelde schoolgebouw in het basis of voortgezet onderwijs is 40 jaar oud en niet duurzaam

Doelstelling is dat in 2030 de CO₂-uitstoot is gedaald met 49% t.o.v. 1990. In 2050 geldt: 95% CO₂-reductie en schoolgebouwen aardgasvrij. Dit blijkt uit de Sectorale routekaart voor verduurzaming van schoolgebouwen die de PO-Raad, de VO-raad en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maakten. Hier ligt dus een enorme opgave.

Bij Hagemans adviseren we scholen om de juiste keuze te maken

We staan voor behoud, verbetering en verduurzaming van maatschappelijk vastgoed. Zo brengen we samen de kwaliteit en duurzaamheid van uw schoolgebouw(en) in kaart. We maken een Meer Jaren Onderhoudsplan (MJOP) en denken mee over het Integraal Huisvestingsplan (IHP). We bekijken samen wat wenselijk, haalbaar en betaalbaar is in de lokale situatie. Wat betekent dit voor de doelstellingen met betrekking tot kwaliteit en duurzaamheid? En we zoeken naar manieren om efficiënter te werken, knelpunten weg te nemen en standaardisatie mogelijk te maken.

Stichting Meerkring

Voor Stichting de Meerkring onderhouden we meerdere basisscholen. Zo zorgden we bij de Joost van den Vondelschool al voor een upgrade van de gymzaal. Naast het gebruikelijke schilderwerk van de gymzaal en bijbehorende kleedruimtes vervingen we ook de vloer en brachten nieuwe belijning aan. Bij basisschool de Meander vervingen we de toiletgroepen. Waarbij we oude vloeren verwijderen, wanden herstellen en nieuwe sanitairwanden plaatsen. Uiteraard voorzagen we de toiletgroepen van nieuw sanitair.

Stichting Monton

Ook bij Stichting Monton onderhouden we verschillende basisscholen:

  • Montessorischool het Mozaïek in Maarssen
  • Montessorischool Nieuwerkerk in Nieuwerkerk aan de IJssel
  • Montessorischool Loenersloot in Loenersloot

Door vooraf wensen, huidige kwaliteit en risico’s met elkaar te bespreken komen we met een gedegen onderhoudsplan. Samen zorgen we ervoor dat de scholen in de juiste staat zijn én blijven.

Dit hebben we in huis

Transformatie
Verbeteringen, veranderingen en uitbreidingen van scholen. Met slimme oplossingen geven we vastgoed een nieuwe toekomst.

Groot onderhoud
Duurzaam verbeteronderhoud, denk hierbij aan het verbeteren van ventilatie in de klaslokalen en aan verduurzaming van het schoolgebouw. Met als gevolg meer comfort in de klassen en een lagere energierekening.

Planmatig onderhoud
Levensduurverlengend onderhoud aan de schoolgebouwen. Om voor de gebruikers van de gebouwen de overlast zoveel mogelijk te beperken, combineren we onderhoudsdisciplines op natuurlijke momenten.

Dagelijks- en mutatie onderhoud
Snelle, efficiënte en gebruikersvriendelijke aanpak bij reparatieverzoeken (24/7). Alle benodigde disciplines onder één dak.

Samen met onze partnerbedrijven zorgen we ervoor dat we de projecten op een efficiënte en duurzame manier uitvoeren.

Duurzaamheid, circulariteit en MVO

Wij nemen de verantwoordelijkheid voor onze omgeving. Hagemans kiest bewust voor duurzame materialen, afvalbeperking en hergebruik. Daarnaast kijken we kritisch naar ons wagenpark.

Als erkend leerbedrijf investeren we in de vakmensen van morgen. En als PSO-gecertificeerd bedrijf geven we mensen die moeilijk aan werk komen, graag een kans. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, duurzame oplossingen en samenwerkingen in ons werkgebied.

 

Over ons

Hagemans is van origine een familiebedrijf. Dat maakt dat we van nature altijd gericht zijn op continuïteit. Die willen we ook in deze uitdagende toekomst blijven bieden, voor onze mensen, onze opdrachtgevers en onze co-makers. Dat maakt ook dat we prima passen bij de onderwijssector, die voor de uitdaging staat om de bestaande schoolgebouwen geschikt te houden én maken richting 2050. We moeten renoveren om duurzaam te zijn.

 

Vanuit onze vestigingen in Houten en Nijmegen werken we inmiddels al 15 jaar voor en met scholen.